ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

                                                                                        Του Βασίλη Κατσαφάδου

                                                                                    Υπ. Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Α’ Πειραιά                                      (άρθρο δημοσιευθέν στην εφημερίδα «Κοινωνική»)

      

        Είμαστε πλέον λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες εκλογές για το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από αυτές τις εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να βγει δραστικά ενισχυμένο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές γιατί είναι η παράταξη που θεσμοθέτησε την αποκέντρωση κρατικών λειτουργιών και αρμοδιοτήτων και διαθέτει κορυφαία στελέχη με γνώσεις και με πλούσια προσφορά στις τοπικές κοινωνίες. Στις Ευρωεκλογές γιατί εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη μεγάλη ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που δημιούργησε το κοινωνικό κράτος και πρωταγωνίστησε στο βάθεμα των δημοκρατικών θεσμών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες της Ευρώπης, ενώ αποτέλεσε  τον σταθερό σύμμαχο της χώρας μας στην προσπάθεια να παραμείνει στην ευρωζώνη.

      Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί ότι η λύση στα υπαρκτά προβλήματα του λαού είναι περισσότερη και δημοκρατικότερη Ευρώπη, που θα σταθεί απέναντι στους δεξιούς και αριστερούς δημαγωγούς και το διχαστικό τους λόγο. Επιδιώκει την εθνική συνεννόηση, την αποκέντρωση του κράτους, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, το σεβασμό των θεσμών,  την  κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την προσέλκυση επενδύσεων και  τη δημιουργία καλοπληρωμένων νέων θέσεων εργασίας, την μέριμνα για τους νέους που ήταν τα μεγάλα θύματα της κρίσης, αλλά και την ανακούφιση της μεσαίας τάξης με τη μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών. Θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα για τα υπέρμετρα πρωτογενή πλεονάσματα.   

        Να δώσουμε λοιπόν ψήφο Αλλαγής στις εκλογές. Επειδή οι καιροί απαιτούν εθνική συνεννόηση. Επειδή οι κοκορομαχίες ανήκουν σε άλλες εποχές. Επειδή ο λαός απαιτεί τη γλώσσα της αλήθειας. Επειδή το Κίνημα Αλλαγής και η μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχουν αποδείξει με έργα και όχι με λόγια και προεκλογικές  ελεημοσύνες, ότι νοιαζόμαστε για τους πολλούς και όχι για τους λίγους.